De budgetplanner voor je communie- of lentefeest

Maak jij je ook zorgen dat het communie- of lentefeest van je kind een aanslag zal plegen op je spaarcenten? Dan kan ik je al geruststellen dat je niet de enige bent. Zeker met alle huidige prijsstijgingen,  denk ik momenteel ook 2 keer na voor ik een uitgave doe. Daarom ontwierp ik een budgetplanner specifiek voor het onder controle houden van je uitgaven bij een communie- of lentefeest. 

Efficiënter uitgeven!

Keep in mind:  je feest hoeft niet duur en perfect te zijn om te slagen!

Vaak krijgen mensen al de kriebels als ze het woord budgetplan horen. Ze beelden zich dan in dat ze een sober feest zullen moeten geven en alle tierlantijntjes zullen moeten weglaten. Niks is minder waar. Een budgetplanner zal er alleen voor zorgen dat je geen geld gaat uitgeven dat je niet hebt. Je zal efficiënter je geld uitgeven en eerst nadenken of een aankoop al dan niet realistisch is in functie van het budget dat je op voorhand hebt bepaald. En stel dat bij het bepalen van je budget voor het feest blijkt dat de beschikbare som eerder bescheiden is, dan nog hoeft dit geen ramp te zijn! Het kan niet de bedoeling zijn dat jij je in de schulden werkt om er een chique feest van te maken terwijl je dat financieel niet aankan. Bij een feest draait niet alles rond chique eten, de duurste wijn, groteske decoratie en veel randanimatie. Je geeft een feest om iets te vieren, om herinneringen te maken, om gezellig samen te zijn. En dat kan evengoed bij lekkere frietjes met een hamburger in de tuin, met zelfgemaakte versiering en betaalbare kledij die je zoon of dochter ook achteraf nog kan aandoen. Jouw kind wil gewoon een dagje in de belangstelling staan en zal genieten van de aandacht, het plezier en het gelach van de mensen om zich heen. Jouw kind zal er niet bij stilstaan of dit een duur feest is, het wil zich gewoon amuseren! 

Hoe gebruik je de budgetplanner?

Voor het opstellen van je budgetplan volg je 5 logische stappen:

  1. Bepaal je totaalbudget dat je aan dit feest wil spenderen.
  2. Definieer de kostencategorieën voor je uitgaven.
  3. Maak een realistische kosteninschatting voor elke kostencategorie.
  4. Volg je budgetplan regelmatig op.
  5. Stuur bij waar nodig.

Het is belangrijk om je budgetplan tijdens de voorbereidingsfase van kortbij op te volgen, zodat je tijdig kan bijsturen om binnen je budget te blijven. Natuurlijk vergt dit een extra inspanning van jou, maar in ruil zal je veel minder geldstress ervaren en creëer je meer rust in je hoofd.

De budgetplanner bevat de volgende informatie:

  • Uitgebreide uitleg van het 5-stappenplan
  • Hoe gebruik je de budgetplanner?
  • Een overzichtsblad voor je kostencategorieën
  • De budgetplanner zelf voor het bijhouden van je uitgaven

De budgetplanner is volledig gratis!

Je kan de planner downloaden door op onderstaande button te klikken.

Budgetplanner Communiefeest-Lentefeest
PDF – 2,6 MB 40 downloads

Ik ben heel benieuwd wat je van de budgetplanner vindt. Laat dus gerust een reactie achter!

Enjoy the party!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.